Vítám tě na svém osobním blogu, který býval mým deníkem. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální a spoustu věcí jsem také odstranila, jelikož už se mnou nerezonují nebo je nechci mít pro veřejnost viditelné :-) ♡♡♡ Blog má vlastní vyhledávací okénko, tak jej můžeš prohledat. Nechť jsou ti následující příspěvky inspirací!

Celozrnný jablečný koláč


Vyšmátrala jsem pár starých receptů a mezi nimi našla tento skvost. Na pohled mdlý a nezáživný koláč v sobě skrývá chuťový mix jablíček a skořice. Je neskutečně vláčný a hlavně zdravý, takže v mírném množství bez výčitek :-)

Na velký plech budete potřebovat:

3 vejce
50 g třtinového cukru
200 ml mléka
250 g celozrnné pšeničné mouky
1 lžičku skořice
1 prášek do pečiva bez fosfátů
50 ml oleje
4 středně velká jablka

V míse rozšlehejte vejce, cukr a mléko. Já použila třtinový cukr s vysokým obsahem melasy (vypadá jako kafe), proto je buchta až skoro hnědá. Přisypte celozrnnou mouku, skořici a prášek do pečiva a nemíchat!!! Jablka umyjte, oloupejte a bez jádřinců nastrouhejte na hrubo. Trošku vymačkejte přebytek šťávy a dejte do mísy. Přilijte olej a až teprve teď vše smíchejte. Těsto vlijte na plech vyskládaný pečícím papírem. Pečte na 180C asi 30 minut.

Koláč jezte plně vychladlý. Po upečení se vám bude zdát, že je nedopečený a moc mokrý. Pokud budou ovšem okraje koláče spečené, je to v pořádku. Nechte vychladnout a celý moučník se promění v lahodnou a zdravou baštu :-)

Výborná věc jak si osladit život na snídani nebo po tréninku.

Ať vám chutná, je opravdu fantastický ♥

K.