Vítám tě na svém osobním blogu, který býval mým deníkem. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální a spoustu věcí jsem také odstranila, jelikož už se mnou nerezonují nebo je nechci mít pro veřejnost viditelné :-) ♡♡♡ Blog má vlastní vyhledávací okénko, tak jej můžeš prohledat. Nechť jsou ti následující příspěvky inspirací!

Květákové rizoto podle Zuzky Light


Se Zuzkou Light si můžete být jisti, že budete jíst opravu "light" a přitom si pochutnáte. Ještě se nestalo, abych něco podle Zuzky uvařilo a nechutnalo mi to. Naopak, spoustu jejich receptů dělám pravidelně a tento nebude výjimkou. Myslela jsem si, jak si z celého kotlíku dám trošku a zbytek schovám na další den. Jaký omyl. Snědla jsem to všechno! Naštěstí nemám žádné výčitky, protože tohle jídlo je téměř bez sacharidů, což je k večeři ideální. 

Moc velkých změn jsem oproti receptu od Zuzky nedělala, akorát jsem vynechala kapustu, která mi nechutná. Originální recept od Zuzky je zde.

Budete potřebovat:

250 g uvařených kuřecích prsou 
1/2 květáku nakrájeného na kousky
1 na kolečka nakrájený pórek
1 utřený stroužek česneku
1/2 lžičky jemně nastrouhaného zázvoru
1 šálek / 250 ml kokosového mléka/krému
1 hrst sušené/čerstvé petrželky
(himalájská) sůl
olej

Pro tento recept si uvařte dopředu kuřecí prsa v mírně osolené vodě. 
V pánvi pak na oleji osmahnete květák a pórek. Smažte do zhnědnutí.
Poté přidáme zázvor, česnek a kokosové mléko. Já neměla mléko, ale krém, který byl také skvělý. Krém je vlastně to samé jako ta vrstva, která se vám vytvoří na mléce, když jej vytáhnete z lednice. 
Vařte až do mírného změknutí květáku. Květák určitě nerozvařte! Ke konci dejte na kousky nakrájené nebo natrhané maso, promíchejte, prohřejte a přisypte petrželku a dochuťte solí.

Doufám, že vám bude tohle lehké jídlo chutnat stejně jako mně. V žádném případě se nebojte kombinace. Je to skutečně delikatesa.

K. ♥