Vítám tě na svém osobním blogu, který býval mým deníkem. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální a spoustu věcí jsem také odstranila, jelikož už se mnou nerezonují nebo je nechci mít pro veřejnost viditelné :-) ♡♡♡ Blog má vlastní vyhledávací okénko, tak jej můžeš prohledat. Nechť jsou ti následující příspěvky inspirací!

Marocký cizrnový guláš




Množství je psané na dvě osoby, ale záleží spíše na tom, na jaké porce jste zvyklí. .

Ze všeho nejdřív si připravte brambory a kuřecí maso. Já měla kuřecí maso z polévkového vývaru (asi 150 g) a 4 menší brambory nakrájené na malé kostky. Ty uvaříte a vodu slijete. Vesměs je jedno, kolik čeho budete mít, nemusíte přesně odvažovat a přesně měřit velikost brambor :)

V kotlíku zahřejte trošku olivového oleje, přidejte 1 mrkev nakrájenou na dlouhé tenké nudličky, 2 prolisované stroužky česneku a chvíli restujte. Zmírněte plamen a přidejte hotové brambory, natrhané kousky vařeného kuřecího masa a půl plechovky cizrny.

Nyní přidáme koření. Lžičku římského kmínu, 1/2 rovné lžičky pálivé mleté papriky (můžete vynechat, pokud neradi ostré), rovnou lžičku gulášové mleté papriky, větší lžičku sladké mleté papriky, rovnou lžičku kurkumy (klidně i víc), špetku kajenského pepře (můžete nahradit pepřem klasickým, pokud nemáte rádi ostré), zasypte sušenou zeleninkou a nyní přidáte 1 velké rajče nakrájené na větší kostky a pořádně promícháte (můžete použít i ty z plechovky). Celou směs podlijte asi půl hrnkem vody a duste chvíli. 

Až se voda trochu vypaří a trochu zůstane, je správný čas guláš vypnout a nechat odpočinout.

Nezapomeňte dochutit solí, nejlépe himalájskou, která moc příjemně voní a také ozdobit čerstvou petrželkou :-)

Ať chutná stejně jako mně a Mikimu - viz foto v závěru :-)

K.
S trochou zelené petrželky už to vypadá lépe :-)

Fotím kvůli světlu na parapetu. Miki se nenechal dvakrát přemlouvat :D